Call Me By Your Name

Regie: Luca Guadagnino
Duur: 132 min
Land/Jaar: Brazilië/VS, 2017.
Met o.a.:Armie Hammer, Timothée Chamalet en Michael Stuhlbarg.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdag 19 en vrijdag 20 april de film: Call me by Your Name. Regie: Luca Guadagnino (Braz./ VS/, It, 2017, 132 min.). Met o.a. Armie Hammer, Timothée Chamalet en Michael Stuhlbarg. Kaartverkoop via de webshop en aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 8,- euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.

Sensuele film over emotioneel ontwaken, spelend in de tachtiger jaren. Naar de roman van Andr é Aciman, in Nederland uitgegeven onder de titel: Noem me bij jouw naam.
In een paradijselijke uithoek van Lombardije beleven twee jonge mannen een zomerse romance. De tijd lijkt stil te staan. Professor Perlman, een archeoloog trekt een student uit de VS aan als researchhulp. Zijn zeventienjarige zoon Elio wordt uit zijn evenwicht gebracht door de zelfverzekerde Amerikaan. Het dagelijks bestaan van pianospelen, fruit eten, zwemmen en discussiëren over kunst, zorgt voor verveling en onrust, maar blijkt ook een voedingsbodem voor verlangen en seksuele opwinding. Lang gebeurt er weinig, de jongelui cirkelen alleen om elkaar heen (soms letterlijk). De film had het zoveelste coming-of-age verhaal over verloren onschuld kunnen worden, maar de moraliserende insteek ontbreekt. Wat de geliefden ontdekken is vooral zintuiglijkheid en gevoeligheid. Tijdens een treinreis duikt het spook van de vergankelijkheid op. Relaties blijken vluchtig, net als het leven zelf, maar de liefde is onverwoestbaar. Een film die hoofd en hart raakt.

Ga naar de Filmkrant………………………………………………….<< Ga terug naar het programma

Advertenties