The Killing of a Sacred Deer

Regie: Yorgos Lanthimos
Duur: 120 min
Land/Jaar: Groot-Brittannië, 2017.
Met o.a.: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Alicia Silverstone.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdag 15 en vrijdag 16 maart de film: The Killing of a Sacred Deer. Regie: Yorgos Lanthimos (GB/Ierl. 2017, 120 min.). Met o.a. Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Alicia Silverstone. Kaartverkoop via de webshop en aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 8,- euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.

Een tiener zaait onrust en verderf in het perfecte gezin van een hartchirurg.
De titel verwijst naar een Griekse mythe van Iphigenia waarin Agamemnon zijn dochter wilde offeren omdat hij het heilige hert van Artemis had gedood.
Het verhaal in de film: de succesvolle hartchirurg Steven (Colin Farrell) leidt een perfect leven met zijn vrouw Anna (Nicole Kidman), een al even succesvolle oogarts en hun twee kinderen. In hun gesprekken valt geen verkeerd woord. Hun perfecte huis verraadt een sterke fixatie op materie en ook hun seksleven loopt langs ordelijke vaste paden. De perfectie komt onder druk te staan als Steven zich ontfermt over een vreemde tiener, Martin. Bij een etentje komt Martin met een morbide eis, die Steven voor een duivels dilemma stelt. Lanthimos grijpt hier terug op een oud idee dat de zonden van de vader door de kinderen worden gedragen. De regisseur besteedt aandacht aan elk detail en maakt slim gebruik van de ijzingwekkende soundtrack. De ongewone camerahoeken geven het gevoel dat de personages alleen staan in een wereld die gemakkelijk in een chaos kan vervallen.

Ga naar de Filmkrant………………………………………………….<< Ga terug naar het programma

Advertenties