Loveless

Regie: Andrej Zvyagintsev
Duur: 127 min
Land/Jaar: Rusland/Frankrijk/België/Duitsland, 2017.
Met o.a.: Maryana Spivak, Aleksey Rozin, Matvey Novikov.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op vrijdag 19 januari de film: Loveless. Regie: Andrej Zvyagintsev (Rusl./Fr./Belg./Dld, 2017, 127 min.). Met o.a. Maryana Spivak, Aleksey Rozin, Matvey Novikov. Kaartverkoop via de webshop en aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 8,- euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.

Zyyagintsev toont de grootsteedse Russische middenklasse: twee ouders, zo op zichzelf gericht, dat ze hun kind vergeten.
Al in de eerste beelden van de film zien we de kleine Alyosha lopen door een verlaten park. Loveless gaat niet over Alyosha maar over zijn ouders, Zhenya en Boris. Hun huwelijk verkeert in een crisis en de kleine Alyosha verdwijnt letterlijk uit het beeld terwijl zijn vader en moeder hun ruzies uitvechten. Eigenlijk zit hij zijn ouders maar in de weg. Het twaalfjarige huwelijk van Zhenya en Boris is liefdeloos. Beiden zijn stapelverliefd, niet op elkaar, maar op iemand anders. Vader Boris op zijn hoogzwangere vriendin Masja en moeder Zhenya op de succesvolle Anton. Ze schuiven een scheiding voor zich uit want de baas van Boris is orthodox en een scheiding zou hem zijn baan kosten. Op een avond hoort Aleksej verbijsterd hoe zijn ouders hem op elkaar afschuiven. “Neem jij hem”. “Ik wil hem niet”. Aleksej loopt weg en het duurt even voordat het opvalt. Een groep vrijwilligers gaat de jongen zoeken. Tijdens de speurtocht leren we de ouders pas goed kennen. Ze zijn eerder boos op hun zoon dan bezorgd en het ruziemaken gaat gewoon door. Boris en Zhenya zoeken mee, maar willen ze echt hun kind vinden?

Ga naar de Filmkrant………………………………………………….<< Ga terug naar het programma

Advertenties