Quality Time

Regie: Daan Bakker
Duur: 85 min
Land/Jaar: Nederland, 2017.
Met o.a.: Noël Keulen, Fred Goessens, Giulio D’Anna, Thomas Aske Berg, Steve Aernouts, Anneke Blok, Michiel Romeijn.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op vrijdag 6 oktober de film Quality Time. Regie: Daan Bakker. (Nl./Noorw. 2017, 85 min.) Met: Noël Keulen, Fred Goessens, Giulio D’Anna, Thomas Aske Berg, Steve Aernouts, Anneke Blok, Michiel Romeijn. Kaartverkoop via de webshop en aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning. Toegang 8, – euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.

Sociaal ongemak en gevoel voor humor in vijf korte films over dertigers die niet goed weten wat ze met hun leven aan moeten.
Scenarist en regisseur Bakker is niet bang voor gewaagde keuzes en hij heeft gevoel voor humor. Dat pakt heel goed uit in Quality Time. Zijn film was genomineerd voor een Tiger Award tijdens het filmfestival in Rotterdam. In vijf korte films toont hij dertigers die niet weten wat ze met hun leven aan moeten. Sociaal ongemak is de rode draad in films. We zien de labiele Stefan die door Nederland reist om plekken van zijn jeugd te fotograferen. De Noor Kjell probeert van zijn sociale stoornis af te komen. Jeff gaat op bezoek bij zijn schoonouders die altijd net beginnen te praten als hij ook aan een zin begint. Moet je lak hebben aan iedereen en gewoon je eigen weg gaan? Dat werkt het best en is de wijze les die de hoofdpersonen ter harte zouden kunnen nemen.

Ga naar de Filmkrant………………………………………………….<< Ga terug naar het programma