The Bleeder

Regie: Philippe Falardeau
Duur: 98 min
Land/Jaar: USA, 2016.
Met o.a.: Liev Schreiber, Elisabeth Moss.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober de film The Bleeder. Regie: Philippe Falardeau (USA, 2016, 98 min.). Met o.a. Liev Schreiber en Elisabeth Moss. Kaartverkoop via de webshop en aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning. Toegang 8, – euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.

Een mooie karakterstudie van Chuck Wepner, de bokser die model stond voor Rocky en het vijftien rondjes volhield tegen Mohammed Ali.
The Bleeder vermijdt boksfilmclichés zoals trainingsmontages. Dit komt ten goede aan de karakterstudie. Falardeau maakt er een interessant drama van en Chick Wepner is een sympathieke loser. Hij houdt van zijn vrouw Phyl (Elisabeth Moss), maar is ook een rokkenjager. The Bleeder laat zien wat er in zijn hoofd omgaat, zijn gevoel van eigenwaarde, zijn twijfels. Chick ziet zichzelf niet als een toekomstige winnaar, maar meer zoals Anthony Quinns weemoedige bokser in Requiem voor een zwaargewicht. Zijn bijnaam The Bleeder kreeg hij omdat na elke bokswedstrijd bloedde als een rund. Chuck is er trots op dat hij het vijftien rondjes volhield tegen Mohammed Ali. Een knock-out is voor hem geen reden om met boksen te stoppen. Dat Stallone een populaire boksfilm (Rocky) over hem heeft gemaakt, maakt hem nog trotser. Het succes van Rocky stijgt hem naar het hoofd en Wepner komt in de wereld van seks, feesten en drugs. Chuk blijft ondanks alles een “likeable loser”. De swingende muziek en de korrelige beeldvoering geven de film een fijne 70-er jaren allure.

Ga naar de Filmkrant………………………………………………….<< Ga terug naar het programma