On Body and Soul

Regie: Ildikó Enyedi
Duur: 116 min
Land/Jaar: Hongarije, 2017.
Met o.a.: Alexandra Borbély, Géza Morcsány.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdag 12 en vrijdag 13 april de film: On Body and Soul Artist. Regie: Ildikó Enyedi (Hongarije, 2017, 116 min. Met o.a. Alexandra Borbély, Géza Morcsány. Kaartverkoop via de webshop en aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 8,- euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.

Curieuze, met gortdroge humor doorsneden liefdesgeschiedenis. Met een Gouden Beer bekroond in Berlijn en genomineerd voor een Oscar als beste niet-engelstalige film.
Een merkwaardiger locatie voor een liefdesgeschiedenis is er niet: twee eenzame zielen ontmoeten elkaar in een slachthuis in Boedapest. We maken kennis met Maria, de kwaliteitscontroleur in het slachthuis. Ze heeft weinig talent voor sociaal contact. Maria’s chef Endre, die ook omgang met anderen vermijdt, maar om heel andere redenen, is door haar geïntrigeerd en probeert haar te benaderen. Het is te gemakkelijk om Maria autistisch te noemen. Eerder zou je kunnen zeggen dat Maria en Endre beschadigde mensen zijn, die ondanks dat, verlangen naar echt contact. Bij toeval ontdekken Maria en Endre dat ze elke nacht hetzelfde dromen. Zal dat tot intimiteit tussen hen leiden? Het grote leeftijdsverschil tussen Maria en Endre staat contact niet in de weg. On Body and Soul is een film geworden die de kijker raakt en kan laten dromen.

Ga naar de Filmkrant………………………………………………….<< Ga terug naar het programma

Advertenties